Jaro na rybníku

 Jaro na rybníku

Tak už i naše rybníky se probouzí k životu. Největší radost mám z blatouchů okolo břehu, které jsem tam před lety zasadila a už se nám krásně začaly množit. Jednou jimi budou třeba obrostlé celé břehy a to je dobře, protože z krajiny se za posledních pár let hodně vytratily kvůli suchu. Rákos už taky začíná pomalu lézt nad vodní hladinu a mezi ním zas žáby nakladly plno vajíček. Zatím mají štěstí, jelikož v horním rybníku není ani jeden pstruh. Tak jako každou zimu je vylovila vydra. Ve spodním rybníku bohužel taky nezbyl ani jeden kapr, všichni padli do spárů vydry, ale už nám dovezli nové. Nejen rostliny ožily, ale už i ptáci zakládají nové rodiny. V hnízdě už je první vajíčko, v budce na stromě se uhnízdila sýkora modřinka a ta tam těch vajíček má požehnaně. Taky k nám opět začaly létat divoké kačeny, takže na rybnících je už opravdu živo. Příště vám nafotím moji zahrádku, která už se taky pěkně zelená.

Blatouchy na břehu rybníka.



Včelky pilně opylujou...








Komentáře

  1. Hani u vás je ráj, pro všechny živočichy a hlavně pro vydru, našla si u vás super domov i se stravou. Blatouchy jsou nádherné, bohužel jich hodně ubylo, máš pravdu. Hezké jarní dny přeju🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, jo vydra má u nás opravdu žně:-D Tobě taky přeju krásné jarní dny.

      Vymazat
  2. Hani, to je fakt nádhera! Tvůj vztah k přírodě a úcta je příkladná. Kdyby se tak všichni chovali...
    Mimochodem - žáky. Včera na procházce jedna žbluňkla vedle Aarona, když pil z rybníka, tak se lekl, že jsem se tomu smáli ještě večer :o)
    Měj krásný jarní den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, moc děkuju:-) jinak si Arona dokážu představit:-D k nám občas v létě po večerech zavítá obr ropucha a naši psi jsou z ní úplně paf:-D

      Vymazat
  3. Jsi velká milovnice přírody. Takový malý přírodní ráj je u vás. S těmi blatouchy máš pravdu. Pamatuji z dětství, že jich bylo všude plno tam, kde bylo mokro. Teď už to takové není. Ale já vím o jednom místě, kde jich je stále hodně a já tomu místu říkám Blatouchovo. Ale ještě jsem se tam nevypravila.
    Hezký den, Hanko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, moc děkuju. Jj teď už je to opravdu takový malý přírodní ráj. Jinak to vaše blatouchovo musíš navštívit, než odkvetou;-)

      Vymazat

Okomentovat