Grilované makrely s grilovanou zeleninou

Když přijde léto a sním teplo, tak neustále grilujem i obědy nevaříme, ale trávíme čas převážně venku. Kromě makrel si děláme i pstruhy z našeho rybníka, takže tento recept můžete využít i na ně.

Budeme potřebovat:

*4 ks makrel
* olivový olej
* bylinky dle chuti ( bazalku, tymián, oregáno, kari, libeček, pažitku...)
* 1 palici česneku
* sůl
* pepř

Makrely si opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a poté nasolíme, opepříme, česnek si nakrájíme na plátky a vše vložíme do makrely i z každé strany je obložíme veškerýma bylinkama, které si předem nakrájíme a nakonec pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Já tohle dělám už den předem, aby se krásně uležely a druhý den je šoupnu na gril 10 min. z jedné strany a 10 min. z druhé strany v závislosti na teplotě grilu.
Makrely proložíme bylinkama, dle chuti...
Vše si předem nachystejte

Na grilovanou zeleninu si nachystáme:

* 1 ks cukety
* 4 ks bílé papriky
* 4 ks cibule
* 4 ks žampiónů
* libeček
* 1 palici česneku
* nať z cibule
* pažitku
* sůl
* pepř
* olivový olej

Cibuli si oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a vyloupeme z měsíčku na jednotlivé díly, česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky, cuketu si nakrájíme na půlměsíčky a taktéž žampióny. Pažitku si nakrájíme nadrobno a papriku si nakrájíme  na plátky, to vše smícháme v zapékací míse, posolíme, popepříme a zakapeme olivovým olejem, můžeme vložit na gril nebo do trouby a pečeme cca. 40 min do změknutí za občasného promíchání.
Veškerou zeleninu pokrájíme a osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem

Přeju dobrou chuť!


Komentáře