Pečené Krevety s česnekovo-bylinkovým dipem

U nás plody moře milujeme a děláme je tedy často. Tento recept jsem si dovezla z dovolené v Jižní Africe. Tento recept zvládne naprosto každý.

Na krevety budeme potřebovat:

* 800 g čerstvých nebo mražených krevet
* 5 stroužků česneku
* 3 lžíce olivového oleje
* bylinky dle chuti (bazalka, pažitka, libeček, kari, tymián)
* 1 lžičku soli
* 1 lžičku pepře

Krevety si propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Bylinky dle chuti si překrájíme na drobno a česnek prolisujeme. Krevety vložíme do zapékací mísy a posypeme bylinkama a zakapeme olivovým olejem, posolíme a popepříme. Zapékací mísu zakryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme asi 20 min a poté odkryjeme alobal a přidáme prolisovaný česnek a ještě asi 10 minut pečeme a během pečení promícháme ať se nám česnek dostane ke všem krevetám. Servírujte s dipem a čerstvým pečivem. My máme nejraději bagetky.

Na česnekovo-bylinkový dip budeme potřebovat:

* 380 g majonézy
* 4 stroužky česneku
* bylinky dle chuti (bazalka, pažitka, libeček, kari, tymián)

Majonézu si dáme do mísy, prolisujeme si česnek a bylinky pokrájíme nadrobno a vše přidáme k majonéze, důkladně promícháme a to je vše. Zbylý dip skladujte v uzavíratelné skleničce v lednici. Je výborný i ke grilovaným masům.

Vše si předem nachystám a pak už jen přidávám ingredience.



A šup pod alobal.

Česnek přidávám až před koncem pečení.


Přeju dobrou chuť.



Komentáře