Jaohodovo-rebarborová marmeláda

 Jahodovo-rebarborová marmeláda

Suroviny:

* 700 g jahod
* 300 g rebarbory
* 500 g cukru
* 20 g vanilkového cukru
* 1 sáček gelfixu 2:1
* 1 ks limetky

Postup:

Jahody si omyjeme a překrájíme na menší kusy, ty větší na 1/4 a ty menší stačí na 1/2. Rebarboru oloupeme a nakrájíme asi na  centimetrové kousky. Nachystáme si hrnec a nejdříve do něj vložíme rebarboru mírně podlitou vodou. Povaříme asi 10 min, než rebarbora změkne a pak přidáme jahody a vše pomačkáme šťouchadlem na brambory a přidáme šťávu z limetky. Povaříme asi 5 min a ke směsi přidáme gelfix smíchaný se lžící cukru, promícháme a vaříme asi 1 minutu a pak přidáme zbytek cukru i ten vanilkový. Povaříme ještě asi 3 minutky, sesbíráme pěnu a plníme do sklenic a zavíčkujeme. Já ještě sklenice cca 15 min sterilizuji v hrnci s vodou.









Dobrou chuť...


Komentáře

  1. Hani, domácí marmelády jsou prostě nejlepší ! Také vyrábím, aspoň budou zásoby na zimu. Pivoňky z minulého příspěvku krásné moc, nestíhám obíhat blogy...Musím se polepšit. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to máš pravdu. V zimě když otevřu marmeládu, tak si hned vzpomenu na voňavé léto :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Světli, snažím se vše stihnout a do toho kvete bez, tak si musím pospíšit ať stihnu sirup než mi odkvete.

      Vymazat
  3. Hani, ty si fakt šikovná hospodyňka. Na marmeládu se mi sbíhají sliny :-) Máš ji krásně nafocenou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, děkuju a hlavně za pochvalu fotek, jelikož jsem fotograf úplný amatér, ale snažím se to aspoň pěkně nadekorovat :-)

      Vymazat
  4. Haničko, vypadá skutečně skvěle! A to vidíme jen fotky!
    Měj příjemný letní den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, děkuju. No čekám až se začervenají lesní jahůdky a ty pak přidávám k jahodové marmeládě a to je teprve vůně....:-)

      Vymazat
  5. Ty jsi tedy opravdu hospodyňka každým coulem. Tebe až se zima zeptá .....:-)
    Měj hezké dny, Hanko!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, moc děkuju. No většinu rozdám kamarádkám, rodině a už i pro paní učitelku mám nachystanou výslužku :-)

      Vymazat
  6. Marmeláda musí být dobrá,s rebarborou je to zajímavé.
    Mně za chvíli dcera přiveze jahody a přemýšlím,co s něma.Možná udělám jenom zmrzlinu.
    Hani,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, já ji dělám už třetím rokem a u nás vede nad čistě jahodovou ;-)

      Vymazat
  7. Úžasná kombinace))) chuť i vůně.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat