Malinový cheesecake

Moje malá slečna slavila svátek a tak jsem jí udělala její oblíbenou mňamku-malinový cheesecake. Cheesecake může mít hodně variant z různých sušenek nebo z různého ovoce, záleží, co máte rádi. Takže si tento recept můžete různě obměnit dle chuti.

Suroviny:

*250 g sušenek Lotus
*150 g másla
* 9 ks plátků želatiny
* 180 g cukru moučka
* 500 g mascarpone
* 200 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
* 500 g čerstvých nebo mražených malin
* 1 ks citrónu nebo limetky

Postup:

Do mísy si vsypte balení lotusek a rozdrťte je. V kastrůlku si rozpusťte máslo a přimíchejte jej k sušenkám. Směs rozprostřete v koláčové formě o průměru asi 30 cm a vložte zchladit do lednice.
Želatinové plátky ( 6 ks ) vložte do studené vody a nechte změknout. Zahřejte 100 ml vody s cukrem. Nechte zchladit a přidejte vymačkanou želatinu. V míse smíchejte mascarpone a vymačkanou šťávu z citrónu s cukerným roztokem. Smetanu vyšlehejte a opatrně zapracujte k mascarpone. Směs nalijte na sušenky a opět vložte do lednice ať ztuhne. V kastrůlku rozvařte maliny a k nim přidejte vymačkanou želatinu ( 3 ks, které jste nechali povolit ve studené vodě). Nechte zchladnout a vlijte na cheesecake a do druhého dne nechte odležet v lednici. Přeji dobrou chuť.

Cheesecake je výborné chladné osvěžení v letních dnech.


Dobrou chuť!

Komentáře