Rybízová marmeláda
* 2 l rybízové šťávy
* 1,8 kg cukru
Nasbíraný rybíz si propláchneme v cedníku.Rybíz i se stopkami vložím do hrnce a pomačkám šťouchadlem na brambory a povařím asi 10 min. Během vaření promíchávám. Poté rybíz přepasíruji přes jemný cedník. Šťávu si naliju do hrnce a přidám k němu cukr a vařím asi 15 min, než mi vše zhoustne. Vložím si talířek do lednice a provedu zkoušku, zda už je marmeláda hustá tím, že si kápnu na talířek a uvidím zda je už tuhá. Pokud ano, tak ještě horkou marmeládu vliju do sklenic a zavíčkuju. Hotovou marmeládu ještě sterilizuju v hrnci vyloženém utěrkou a sklenice zalité asi do poloviny vodou asi 15 min. Pak už jen sklenice vyjmu a nechám vychladnout a můžu popisovat.
Rybízu bylo letos hodně.
Přepasírovaná šťáva.
Ta vůně čerstvého rybízu a to vše 100% bio ze zahrádky.
Letos byla krásná úroda
Pak už jen vše pěkně popsat.
Tak krásné léto všem a plné chutí.
Komentáře
Okomentovat