Tento vynikající italský předkrm je absolutně jednoduchý a rychlý, takže když vám přijde nečekaná návštěva, máte za 5 minut hotovo.
Caprese
Suroviny:
* 1 větší rajče
* 1 balení mozzarella galbani
* olivový olej
* bazalku
*pepř
* sůl
Postup:
Rajčata a mozzarellu si nakrájíme na tenčí plátky a vyskládáme na talíř. Bazalku si nakrájíme nadrobno a posypeme jí rajčata s mozzarellou. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. K tomu doporučuji podávat s italskou ciabattou nebo třeba s bagetkou.
Není nad vůni domácích rajčat...
Dobrou chuť!
Haničko, tohle jsou mé letní večeře :o) Caprese miluju, už teď jsem smutná - bazalka je sice ještě v kondici, ale doba dobrých, voňavých rajčat končí...
OdpovědětVymazatPřeji hezký podzimní den, Helena
Heli taky ho miluju, bazalku mi letos neustále baštili slimáci, tak teď ještě obrašila a rajčátka jsou taky už poslední. Letos mi tu řádí i plíseň. Ale pod trnkama se letos ohýbaly větve, tak aspoň povidel mám zásobu.
Vymazat