Hyacinty

 Hyacinty

Tohle období po Vánocích miluju, neustále kupuju hyacinty, narcisy, modřince...a zpestřují mi interiér. Moc mě baví je každý den sledovat, jak den ode dne pučí a kvetou. A když odkvetou, tak putují do sklepa, kde počkají na jaro a pak je sázím do záhonků, k rybníku, ale taky ke studánce v lese a další rok čekám, kde co vykvete.

Nejraději cibuloviny přemisťuju do laté hrnků od GG.


Celou svou tíhou se hyacint sklopil.


A tady modřince na parapetu v kuchyni.


Komentáře

  1. Mám ten samý fialový trojhyacint na stole ))) a ta vůně.... naprosto všude.

    OdpovědětVymazat
  2. Hani, ty jarní kytky zbožňuju. Včera jsem uvažovala, že se vydám u nás do zahradnictví a nějakou parádu si koupím. Už mi kvetoucí kytky doma chybí, hlavně ta vůně.Každý rok jsme s kámoškou už dávno něco nakoupili v květinářství, ale letos jsou restaurace zavřené, takže nikam nechodíme, ani na kytky. Tu studánku v lese za vámi si pamatuju, paní Kubjátová tam chodila na vodu, ještě když neměli vodovod. To už bude tak padesát let, či víc? Měj se hezky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško já udělala před třemi studánku novou asi o sto metrů blíž k nám. Léta jsem chodila kolem jednoho vlhkého místa pod listím až jsem vzala lopatu a našla tam pramen a vybudovala jsem tam studánku:-) loni se v ní dokonce vylíhli malí mloci:-) musíš se přijít podívat.

      Vymazat
    2. Tož ty si dobrá, mloci jsou už málo k vidění. Hold si cérka šilkovná, že si z Valašska to nezapřeš :-)Tu studánku ráda navštívím :-)

      Vymazat
    3. Libuško jsem starý ochránce přírody:-) u nás na smrku máme i budku pro Puštíky a každý rok tam hnízdí, nejlepší bude, když přijdeš na jaře. Dám vědět.

      Vymazat
  3. Taky už mi podobný hyacit provoňuje bydlení. Mám ráda touto dobou i tulipány ve váze,jenže zatím se mi je nepoštěstilo koupit.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tulipány taky miluju, ještě jsem na ně taky nenarazila, ale snad jak půjdu do Lidlu:-)

      Vymazat
  4. Haničko, nádhera! Taky mám moc ráda tyhle jarní cibuloviny. Moc mě baví dívat se, jak se každým dnem mění... Bohužel, jak začnou vonět, musí z domu, manžel to nemá rád :o)
    Měj příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, to jsme na tom podobně, můj muž tu vůni taky nesnáší:-D a to nemluvím o šeříku, ale musí to vydržet, já se nedám:-)

      Vymazat
    2. Hani, od toho mínusu mě zachránily jen omezená kila v zavazadle v letadle :o)
      Pa, H.

      Vymazat
  5. Chápu:-D zajímavé je, že mě to prošlo u Emirátů z Jižní Afriky jsem vezla další zavazadlo od švagrové plný kufr limetek:-D u nás stojí jedna min.10kč a tam jim rostou jak jabka u nás. Takže zásilka tak na 3 měsíce gratis na limču:-)...no teď jsme tam měli být zas...no snad ne až za 10 let...:-( je mi z toho všeho na nic.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat