Trochu relaxu po výletech

 Trochu relaxu po výletech

Výletování je krásné, ale je třeba i spočnout u bazénu a jen tak se válet a užívat sluníčka, když u nás vládne zima. Takže dnes to bude o relaxování a jak to probíhalo v našem africkém domečku. Dvakrát do týdne k nám docházel zahradník Ajzak a jeho žena Iness, která se zas postarala o náš dům. Nejsou to typičtí Afričani, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale jsou to přistěhovalci z Malawi, kde v jejich zemi vládne opravdu chudoba a tak se tito lidé vydávají do JAR za vidinou lepšího života. Iness a Ajzak mají dvě děti a jakmile začnou chodit do školy musí je poslat zpět do Malawi k prarodičům, jelikož nejsou jihoafričani a nebyla by jim tak poskytnuta školní docházka. No nedokážu si to představit být takovou dálku od svých dětí a jen vydělávat na jejich živobytí. Nicméně tito dva velmi usměvaví lidé byli po celou tu dobu úplně zlatí, přirostli mi k srdci a asi z nás z počátku trochu nechápali. Jsou zřejmě zvyklí, že se jim jen poroučí a lidé z vyšších vrstev se k nim chovají odměřeně a my s nima chtěli být hned kmoši:-) První co napadlo mého muže, tak bylo donést jim pivo :-D a ti na nás hleděli jak puci a zřejmě asi moc nejsou zvyklí pít, tak nám řekli, že si je vezmou domů a po práci si je večer dají….no tohle se vám v ČR u dělníků nestane :-D Však taky při odjezdu jsme ukápli všichni slzu a já Iness slíbila, že se za rok vrátím….ale bohužel teď sedím u PC a vzpomínám na tyhle báječné, skromné a srdečné lidi….Tak snad příští rok. No a když jsme zrovna užívali sluníčka na domě, tak nám často dělali společnost ti ptáci, o kterých jsem už psala….ti uřvanci :-D přes den nám nevadili, ale ráno to byl teda koncert. A potom k nám chodily veverky, ty jsme pozorovali ze všeho nejvíc a třeba hned metr za oknem okusovaly avokáda a nás si vůbec nevšímaly. No a jelikož měl můj muž v tu dobu i svátek, tak jsme udělali velkou grilovačku…..a říkám to doma jsi k svátku grilovačku ještě neměl? A jen: to ne, to bych bral každý rok:-) takže když jsme zůstali na domě, tak jsme ten čas využili na plno a bylo nám opravdu krásně.


Po výletování přišel čas na relax u bazénu.


Tady jsou ti naši uřvanci, kteří nás navštěvovali každé ráno a budili nás :-D



Bery od švagrové....před Vánocema bohužel odešel do věčných lovišť....

Naši spidermani na zahradě....ani nevím jestli nebyli jedovatí :-D



Švagrová nás na ně jen upozornila a hlavně ať jim nezničíme pavučiny :-)

Náš zahradník Ajzak.

Jeho žena Iness...po dlouhé době někdo menší než já :-)

Další zahradník Colin...ten chodil jen vyjímečně, když se řezal živý plot.

Na stromě nad pavoukama :-)

Koupačka u bazénu....

Trochu módní přehlídky před večeří v centru.

Na Waterfront....co jiného než krevety :-)

V obchodě nákup masa na gril....nic vakuovaného, všechno fresch, mňam.

Grilovačka k svátku mého muže :-)

Relax a trošku hudbičky do uší....

Vypadám tu jako nějaká modelína, ale takhle si užívám jen na dovči a doma tepláky a ruky v hlíně :-D

Na procházce po okolí jsme narazili na tohle jezírko a návštěvníka, který se šel zchladit :-D

I na golf došlo několikrát, my jsme sice amatéři, ale odpalovat nás baví...i děti a docela nám to jde :-)






Komentáře

  1. Hani, užívali jste si a tak to má být. Pěkně jsem se opět pokochala. K služce bych se asi taky nedokázala chovat odměřeně, asi bych ji i pomáhala a nedokázala bych ji nic vytknout. Vaše chování k zahradníkům muselo pro ně být příjemné překvapení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, myslím, že na nás jako Čechy budou vzpomínat jen v dobrém, když jsme grilovali, tak jsme je pohostili.

      Vymazat
  2. Hani, děkuji za krásné fotky i všechno povídání. Často nám dojde na cestách i po Evropě, jak v pohodě si žijeme. Ono nemusíš jet do Afriky - mluvila jsem s jednou paní, která chodí pracovat jako hospodyně tady v Čechách. V některých rodinách to je jako služka a málem i otrokyně... Tohle nepochopím.
    Pejska je mi pochopitelně líto, to víš, já a psi...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli hold někteří lidé mají potřebu se chovat nadřazeně ke všem....Jinak Bery měl už dvanáct let, byl dovezený z ČR, takže ten žil v ráji už za svého života tam :-) koupal se v bazénu atd...:-)

      Vymazat
  3. Tak to je správný dovolenkový relax. Taky bych neuměla být odměřená ve vztahu k těm, kteří by vykonávali udržovací práce kolem domu.
    Takže opět jsem si zpříjemnila ráno čtením a prohlížením Tvého příspěvku !
    Pěkný den u vás, Hanko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani děkuji, jsem ráda, že se na to dobře kouká a čte. Ještě vás tu budu zásobovat;-)

      Vymazat
  4. Krásne fotky. musel to byť pekný oddych. Och ale tie pavúky by som nezvládla :D

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alex, relax byl parádní a pavouci byli jen na pavučině, chodili jsme je sledovat každý den, co jim uvízlo v pavučině :-)

      Vymazat

Okomentovat