Luční kvítí do vázy

 Luční kvítí do vázy

Včera byl u nás ještě krásný slunný den, než přišel déšť. Tak jsem toho využila a kromě pampelišek na med jsem si do vázy natrhala pomněnky a pryskyřník. No a bedýnka z Kiku našla hned využití na stole. Od jara do podzimu se toulám přírodou a trhám si neustále květiny do vázy, které mi dělají větší radost než ty kupované.


Pryskyřník se krásně vyjímá v bedýnce.




Moje milované pomněnky...




I našemu kocourovi se zalíbilo u nových květin.


Komentáře

  1. Hani, s bedýnkou si to vymyslela parádně. Moc jí to u vás sluší! A ty pomněnky... to je nádhera!
    Měj příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, moc děkuju, pomněnky miluju od mala, kdy jsem chodívala s taťkou do lesa a ten mi je sbíral do náprsní kapsičky mé oblíbené panence, kterou mám mimochodem do dnes v mém proutěném kočárku :-)

      Vymazat
  2. Jak mně se líbí ta tvoje šedá vitrína. Ta je tak nádherná. A kytičky tu krásu jen doplňují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to mi ani neříkej...ta šedá vitrína, je vlastně má vysněná kuchyň, o kterou jsem kvůli koroně přišla :-( no né napořád, snad letos nebo příští rok se ji dočkám, návrh mám hotový, který jsem si dělala sama, ale Ikea byla věčně zavřená a do toho se nám naskytlo koupit sousední pozemek, tak až se vše vrátí, tak se doufám vyřádím na mé kuchyni snů :-D ale jak se říká: kdo si počká, ten se dočká :-)

      Vymazat
  3. Jednoduché a krásné. :-)
    Nejvíce mne dojaly pomněnky, připomněly mi dětství. 🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ikonkou, přesně jak jsi napsala...pomněnky jsou i mé dětství, kdy mi je za domem v lese trhal můj taťka...

      Vymazat
  4. Hani, tak pryskyřník by mě nikdy nenapadlo natrhat do vázy, ale musím uznat, že to vypadá hezky. U nás za plotem do potoka letos vyrostl vysoký, jako nikdy. Kytička poměnek je krásná, ty modrá drobná kvítečka mám ráda. Kopretina nemá chybu, taky už jsem se po ní párkrát dívala, ale mám strach, že ji neuchovám do dalšího jara. Mívám ji, ale jenom keříček, ale ta na kmínku nemá chybu. Dnes nám opět prší, kéž by šlo tu vodu nastřádat na léto, my už máme všechny barely a sudy plné a že jich máme. Měj se príma :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, déšť je pro mou zahrádku parádní, ale už přilákal i slimáky...nikdy jsem žádný přípravek na ně nepoužila, ale asi budu muset. Krásný víkend ti přeju.

      Vymazat
  5. Haničko, pomněnky miluju a taky je mám právě na stole v kuchyni. Když mě bylo šestnáct roků, tak mě mamka ušila letní šaty na ramínka s volánovou dlouhou sukní a já si na ně vyšila právě pomněnky. Strašně ráda jsem je nosila. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, máš pravdu jsou nádherné, doufám, že nebude pršet věčně a užijeme si je ještě i venku.

      Vymazat
  6. Máš to krásně kytičkově nazdobené. Taky mám ráda ve váze luční kvítí. Každé léto mám na stole kytici pryskyřníku, kopretin a zvonečků. Radovat se mohu do doby, než manžel poseče zahradu :-(. Ale všelijaká kvítka rostou i jinde, takže stále je co do vázy dát.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak to musíte mít krásně kvetoucí zahradu, já mám naštěstí kolem domu plno přírody, takže je taky kde trhat. Pěkný víkend přeju.

      Vymazat

Okomentovat