Šeříkové mámení

 Šeříkové mámení

Luční kvítí ve váze mi už odkvetlo a tak jsem si včera skočila pro šeřík. Miluju vůni šeříku a tenhle fialkový se mi líbí snad ze všech nejvíc. Loni jsem z něho vyráběla i šeříkový cukr, který naleznete zde. Doufám, že brzy neodkvete ať si ho zas můžu jít natrhat do vázy.

Hmm ta vůně...







A jako dnešní bonus mi přistál ve schránce tento parádní časopis, tak se jdu kochat :-)


Komentáře

  1. Hani,krásně jsi šeřík nafotila.Mám ho také ráda a jeho omamnou vůni.Letos rozkvétá s velkým zpožděním.Máme v sídliště pár keřů ,každý rok ho potom fotím.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, miluju ho už od dětství, kdy jsem ho nosila domů a mamka mě s ním hnala, že jí z něho bolí hlava, tak jsem ho mívala v pokojíčku:-)

      Vymazat
  2. Hani, šeřík na tvých fotkách vypadá úžasně. Máme fialový, plnokvětý, je nádherný, ale domů ho nenosím - manžel tu vůni nemá ráda a přiznám se, že i mě by večer asi bolela hlava...
    Děkuji a přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, připomněla jsi mi mou mamku...ta mě s ním vždy hnala:-D a můj muž ho taky nemusí, ale hold ho musí vytápět těch pár dnů:-D mě roste na 6ahradě jen menší forma na kmínu, ale za plotem u zahrádek roste tento velký letitý keř a tam na něj chodím. Ten náš roste až s pivoňkama.

      Vymazat
  3. Hani, mám ráda vůni šeříku, pořád ho mám spojený s 9.květnem a rudou armádou. Hold už mi není dvacet :-))) Mívali jsme doma tři šeříky, každý jiné barvy. Taťka je narouboval, byly nádherné plné. Už je memáme byly staré a proschlé, už nedělaly parádu. Loni jsem si koupila bílý, je ještě malinky a nekvete. Měj hezký den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, máš pěkné vzpomínky :-) ten bílý nám kvete u lesa a přijde mi, že je nejvíc aromatický. Tenhle fialkový moc cítit nejde.

      Vymazat
  4. Taky mám ráda šeřík, Sousedé na své zahrádce měli strom, ale na podzim ho porazili, takže teď nemám blízký zdroj větviček do vázy. Ale v okolí se nachází, ovšem méně výrazné barvy.
    Hezký den, Hanko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky chodím k sousedům :-) jeden jsem si zasadila k nám za plot, ale to ještě potrvá než z něho bude velký keř a ten bílý nám tu roste u lesa. Na zahradě mám jen nějakou mini formu šeříku na kmínku, ale ten mi kvete až s pivoňkama.

      Vymazat

Okomentovat