Segedinský guláš
Suroviny:
* 1,2 kg vepřové krkovičky
* 700 g kysaného zelí
* 5 ks cibule
* 5 lžic mleté papriky
* 3 lžíce sádla
* 400 g zakysané smetany
* 1 l vývaru
* 50 g másla
* 4 lžíce hladké mouky
* 5 ks bobkového listu
* 10 kuliček celého pepře
* 7 kuliček nového koření
* 1 lžička kmínu
* pepř
* sůl
Postup:
Maso si nakrájíme na větší kostky a cibuli nakrájíme nadrobno. Do hrnce vložíme sádlo a necháme rozpustit a pak na něj vložíme pokrájenou cibuli a restujeme do hnědé barvy. Na tento základ vložíme maso, které orestujeme a poté zaprášíme mletou paprikou a následně zalijeme vývarem. Vše osolíme, opepříme a přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření. Přidáme kysané zelí a vše dusíme doměkka. Z másla a mouky si připravíme jíšku a vložíme do hrnce a vše důkladně mícháme. Poté přidáme zakysanou smetanu, podle chuti dosolíme a povaříme. Hotový pokrm podáváme s kynutým knedlíkem nebo chlebem.
Komentáře
Okomentovat