Dnes bych vás ráda naučila nejen výbornou, ale také zdravou polévku zvanou Celerka.
Celer je velice zdravá zelenina, která působí antisepticky a obsahuje velké množství prospěšných vitamínů a minerálů.
Celer je velice zdravá zelenina, která působí antisepticky a obsahuje velké množství prospěšných vitamínů a minerálů.
Suroviny:
* 1 celer a stejné množství brambor
* sůl a pepř
* 2 lžíce másla a 1 lžíce oleje
* 200 ml smetany ke šlehání
* hrst nasekané pažitky
Postup:
Celer oloupáme a nakrájíme na kostičky. Totéž uděláme
s bramborami. V hrnci rozpustíme máslo s přidaným olejem a
přidáme brambory s celerem a několik minut opékáme. Poté zalijeme asi
dvěma litry vody, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí zeleniny. Kdo má
raději silnější chuť může přidat karpatský bujón pro zvýraznění chuti. Jakmile
zelenina změkne ,odstavíme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem a
přilijeme smetanu. Polovinu pažitky vložíme do polévky. Podle chuti ještě
přisolíme a při podávání dozdobíme zbylou pažitku.
Přeju dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat