Celerka

Dnes bych vás ráda naučila nejen výbornou, ale také zdravou polévku zvanou Celerka.
Celer je velice zdravá zelenina, která působí antisepticky a obsahuje velké množství prospěšných vitamínů a minerálů.


Suroviny:


* 1 celer a stejné množství brambor
* sůl a pepř
* 2 lžíce másla a 1 lžíce oleje
* 200 ml smetany ke šlehání
* hrst nasekané pažitky

Postup:



Celer oloupáme a nakrájíme na kostičky. Totéž uděláme s bramborami. V hrnci rozpustíme máslo s přidaným olejem a přidáme brambory s celerem a několik minut opékáme. Poté zalijeme asi dvěma litry vody, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí zeleniny. Kdo má raději silnější chuť může přidat karpatský bujón pro zvýraznění chuti. Jakmile zelenina změkne ,odstavíme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem a přilijeme smetanu. Polovinu pažitky vložíme do polévky. Podle chuti ještě přisolíme a při podávání dozdobíme zbylou pažitku.


                    
                                                                        Přeju dobrou chuť





Komentáře