Nakládaný hermelín

Budeme potřebovat:

* 3 ks hermelínu nebo camembertu
* slunečnicový olej
* 8 stroužků česneku
* 5 malých cibulek
* svazek pažitky
* libeček
* sladkou papriku
* stejkové koření
* libovolné bylinky dle chuti (když je sezóna medvědího česneku, přidáme i překrájený list)

Hermelín si překrájíme na osminky jako když krájíme pizzu, cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, česnek nakrájíme na tenké plátky a veškeré koření překrájíme nadrobno. A pak už je to jednoduché, průběžně klademe hermelíny a mezi ně dáváme cibuli a česnek a průběžně prosypáváme kořením a bylinkama a tak pokračujeme až máme sklenici plnou. Poté vše zalijeme slunečnicovým olejem až po povrch, zavíčkujeme a  sklenicí poklepeme ať z ní vytřepeme přebytečné bubliny a dáme odležet do lednice. Já vše nechávám ještě tak půl dne ležet na lince ať se vše proleží a až poté vkládám do lednice. Nejlépe nechat uležet alespoň 4 dny, ale já ujídám už druhý den. Přeju dobrou chuť.


V chutích se meze nekladou a tak si dejte k hermelínu bylinky, které chutnají vám.

Komentáře