Levandulový sirup

Letos mám opravdu hodně levandule a tak ji stále zpracovávám. Dnes bych vás ráda naučila levandulový sirup, který je jednoduchý a zároveň velmi chutný a ta vůně....:-)

Levandulový sirup


1 kg cukru
1 limetka na plátky
1 citrón na plátky
šťáva z jedné limetky a jednoho citrónu
1,5 litru vroucí vody
80 g levandulových květů
1 lžička kyseliny citrónové

Nachystejte si velkou nádobu, ve které bude sirup luhovat, já použila tuto na limonády. Do nádoby vysypejte cukr a zalejte ho vroucí vodou. Promíchejte a až bude cukr rozpuštěný tak přidejte vylisovanou šťávu a nakrájené plátky limetky a citrónu a nakonec vložte květy a přidejte lžičku kyseliny citrónové. Vše důkladně promíchejte, přikryjte plátýnkem nebo víčkem, které neutahujte. Směs nechte stát při pokojové teplotě 48 hodin a poté přeceďte  a uchovávejte v lednici. Pokud by jste použili třtinový cukr nedosáhnete růžové barvy sirupu.
Sirup se krásně po dvou dnech zabarví.

Vše si předem nachystám.



Přeju krásné léto všem!

Komentáře