Drůbeží paštika

 Tato paštika je naprosto jednoduchá a navíc rychlá. Každý si ji může upravit dle svých chutí, přidat si bylinky jaké má rád a nebo třeba může přidat mandle. Já tuhle variantu paštiky ráda dělám i z králičích jater, když mám to štěstí a soused mi donese domácího.


Drůbeží paštika

Suroviny:

* 400 g kuřecích jater
* 1 větší cibule
* 150 g másla
* 100 g smetany ke šlehání
* 4 stroužky česneku
* 1 menší snítku rozmarýnu
* 1 snítku pažitky
* 1 snítku tymiánu
* pár lístků libečku
* sůl
* pepř

Postup:

Cibuli si nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky. Na lžíci másla orestujeme cibuli a až zesklovatí přidáme na krátko česnek a poté vložíme očištěná kuřecí játra. Játra orestujeme tak, aby uvnitř zůstala růžová. Směs si přendám do hlubšího kastrůlku, přidám 100 g másla (zbytek si nechám na polevu), smetanu a veškeré bylinky pokrájené nadrobno. Osolím a opepřím a rozmixuju ponorným mixérem do hladka. Poté ještě paštiku okoštuju a podle chuti ještě dosolím a dopepřím. Směs přendám do malých zapékacích mističek, které se jmenují kokotky a rozpuštěným máslem přeliju tenkou vrstvou a vložím do lednice. Já si k paštice nejraději upeču domácí chleba a paštika, tak během chvilky zmizne.

Veškeré suroviny si předem nachystám.



Přeju dobrou chuť!


Komentáře