Krevety v thajské kokosové omáčce

 Krevety v thajské kokosové omáčce

Suroviny:

* 500 g krevet
* 4 lžíce olivového oleje
* 3 stroužky česneku na plátky
* 2 chilli papričky na plátky
* 1 větší cibule pokrájená na půlměsíčky
* 1 červená paprika pokrájená na nudličky
* 1 bílá paprika pokrájená na nudličky
* 1 plechovka kokosového mléka
* 4 lžíce rybí omáčky
* šťáva z jedné limetky
* 1 lžíce mletého zázvoru
* 2 lžíce nasekané bazalky
* pepř
* sůl

Postup:

Nejprve si vyloupu krevety a podélným řezem se zbavím střívka a propláchnu je. Poté krevety namarinuju olivovým olejem, chilli papričkami, česnekem, solí a pepřem. Nechám marinovat alespoň půl hodiny. V hrnci si rozpálím olivový olej na kterém orestuju krevety asi 5 minut. Krevety dám stranou a na základ přidám cibuli a papriky dokud nezměknou. Pak přidám zázvor, který nechám rozvonět asi 1 minutu, zaliju kokosovým mlékem, rybí omáčkou a limetkovou šťávou. Zredukuji na polovinu a přidám zpět krevety a přisypu bazalku. Povařím ještě tak 5 minut a servíruji buď s rýží nebo čerstvými bagetkami. Na talíři ještě celý pokrm ozdobím čerstvou bazalkou a kolečky chilli papričky.

Veškeré suroviny si předem nachystám.

Pokud nemáte rádi pikantní chuť, tak chilli papričky můžete vynechat.


Krevety zbavte hlaviček, vyloupejte a zbavte střívka a následně namarinujte.


Přeju všem dobrou chuť!


Komentáře