Hout Bay

 Hout Bay

Dalším místem, kam jsme zamířili bylo Hout Bay, které omílá zas Atlantský oceán. Ten je studenější než Indický, ikdyž studené jsou oba :-) Takže jsme z Constantie vyrazili za kopec po Constantia Main Road a na kopci, kde je i výborná restaurace La Parada Constantia Nek, jsme se napojili na Hout Bay Main Road, poté jsme odbočili na Princess Street a po Harbour Road jsme přijeli opět na krásnou pláž. Musím říct, že tak jemný písek jako mají všude v okolí, jsem nikde nezažila. Proto se z něj asi tak dobře staví ty sochy z písku. Samozřejmě jsme se šli okoupat a sbírali jsme různé mušle na pláži. Už to chození po tom písku,  mi dělalo dobře a pak jsme se šli najíst do výborné restaurace The Lookout Deck, která stojí přímo na pobřeží z části na kůlech přímo nad oceánem, takže na terase máte pocit, že jste jak na lodi. Jen bych doporučila si s sebou vzít i mikinu, pokud budete sedět přímo nad oceánem, protože u tohodle Atlantského oceánu je větší zima a proudí od něj chladný vzduch, takže ikdyž je vedro, pěkně vás zchladí. To jde vidět i z fotek, jak se potkává teplý vzduch s chladným, tak to tam často utváří takovou mlhu, která se žene nad oceánem až na pevninu, jako by letěl takový ten čínský dlouhý drak, který je vytvořený pouze tou mlhou….Po jídle jsme se vydali na jedinou zpoplatněnou silnici v JAR na Chapman’s Peak Drive. Zpoplatněná bude asi proto, že je z ní tak nádherný výhled a asi polovinu cesty je zařezaná do skály a to bylo asi nákladné. Navíc se na téhle silnici jezdí každoročně mezinárodní závody na silničních kolech. Cyklistů je tam i mimo závody požehnaně. A na konci téhle silnice je pohled snad na nejkrásnější pláž v okolí Kapského Města a to je Noordhoek Beach. Odtud jsme opět sjeli zpět na Fish Hoek a z tama zpět do našeho prázdninového domu.

Pohled na Hout Bay.

Cestou na Hout Bay....místní slamy nebo jak je nazvat, taky vám o nich napíši víc, aby jste viděli i odvrácenou tvář, téhle krásné země.

Pohled na Hout Bay s mlhovým drakem:-)

Na pláži v Hout Bay.

Přístaviště v Hout Bay.

Tenhle lachtan tam byl každý den, zřejmě si ho ochočil už od mala, za nějaký ten drobák jste se s ním mohli vyfotit.

Jak jinak než krevety v restauraci Lookout Deck.

Ústřice si dávala švagrová, taky jsem zkusila, ale nijak mě neuchvátily a jako afrodiziaka taky nefungovaly :-D


Hurá na cestu Chapman's Peak Drive.


Noordhoek Beach.....nádhera.

Pokračování příště a moc mě těší vaše přízeň po cestách Jižní Afriky:-)



Komentáře

  1. Hani, pěkná fotoreportáž. Těším se na pokračování . Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Co napsat - je to prostě jako ráj!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli děkuji, ještě to bude na několik vydání, nešlo to vměstnat do jednoho článku:-)

      Vymazat
  3. Hani, jak vidím krevety, hned bych si dala. Nevím jak chutnají, nikdy jsem je nejedla, ale chuť na ně mám, vždycky když je vidím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško určitě by ti chutnaly, něco jako kuřecí maso s nádechem ryby;-) dělávám často i doma.

      Vymazat

Okomentovat