Praha 2019

 Praha 2019

Tak si jdu trochu zavzpomínat na krásný výlet do Prahy, který jsem celý zbuntovala a vzala s sebou i širší rodinu. Byl to nádherný prodloužený víkend v tom nejkrásnějším měsíci květnu a jeden z těch posledních "normálních", kdy bylo všude mraky lidí bez "náhubků" a my si ho opravdu užili. Vůbec nám nevadilo, že náš regiojet měl cestou hodinu a půl zpoždění a my s rodinou vypili ve vlaku všechny zásoby vína :-D cestu jsme si v kupéčku opravdu užívali. Počasí bylo nádherně jarní a výhledy z okna vlaku taktéž, jelikož měl nějakou poruchu a tak nemohl jet více než 80 km/h. Přiznám se, že do té doby jsem byla v Praze jen letmo na skok, takže jsem celý výlet do Prahy naplánovala, ať si ji konečně užiju se vším všudy i se širší rodinou. Já objednávala jízdenky do regiojetu a starší brácha ubytování v bytě přes RBNB, který se nacházel kousek od hlavního nádraží v Praze, takže jsme k němu snadno došli pěšky. V pátek jsme toho kvůli zpoždění vlaku moc nestihli, tak jsme vyrazili do nedalekého Národního muzea, které bylo čerstvě po rekonstrukci a zrovna v něm vystavovali vše ke 100. výročí vzniku ČSR. Večer proběhla večeře a šmejdění po noční Praze a v sobotu jsme vyrazili metrem směr Pražský hrad a dále, ale to až příště....

Výhled z Pražského hradu na přeplněný Karlův most...








Katedrána sv. Víta, Václava a Vojtěcha...

Tyhle strašidelné chrliče mě fakt dostaly...





Počasí ráno moc nevypadalo, ale nakonec nám krásně vyšlo.


S bráchou u hradní stráže...samozřejmě, že jsem pána neustále rozesmívala :-D

Pokračování příště...


Komentáře

  1. Tak to byl svět ještě v pořádku))těším se na pokračování. Taky vzpomínám na naše cestování a doufám, že to letos zase prolomíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, přesně jak píšeš. Rok na to jsme k velkému úspěchu chtěli návštěvu Prahy zopakovat, ale bohužel...tak možná letos v létě.

      Vymazat
  2. Hani, uvědomila jsem si, jaká to je výhoda - za hodinu jsme v Praze... Pro vás to je už skutečně výprava. Je krásná a i když tam budu jezdit až do smrti, vždycky najdu něco, co stojí za vidění!
    Moc se těším na divadla, chceme na Kampu na hru o Janu Werichovi...
    Těším se na pokračování!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, no prodloužený víkend nám stačil jen na kapku památek a to jsme od rána do večera šmejdili městem.

      Vymazat
  3. Už jsem nebyla v Praze možná 3 roky zpátky. Taky bych se ráda prošla. Nemám to nějak zvlášť blízko,ale ani ne až tak daleko. I jednodenní výlet se dá v pohodě zvládnout.
    Těším se na Tvoje pokračování.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to my o máme fakt kus cesty, ale ve vlaku byla sranda a uteklo nám to a v takové sestavě by jsme jeli klidně až třeba do Francie :-D těším se, že se tam brzo zas vypravíme a poznáme další krásná místa.

      Vymazat

Okomentovat